• Image from post
  • Image from post
  • Image from post
  • Image from post
  • Image from post
  • Image from post
  • Image from post
  • Image from post
  • Image from post
  • Image from post
  • Image from post
  • Image from post

CulToEngage: reprezentanți din 12 țări vin în Târgu Frumos

🔔 Vești bune de la Erasmus+. Proiectul nostru Cultural Tools for Engagament, pe scurt - CulToEngage a fost aprobat! 

🔥 34 de lucrători de tineret din 12 țări și 17 organizații se vor reuni în perioada 1-10 august 2022, în zona Târgu Frumos, pentru a învăța metoda muzeelor experiențiale. Pe parcursul a opt zile de curs, cei 34 de participanți vor integra în instalații artistice creative și non-formale, meșteșugurile, natura & agricultura, comunitatea rromă și comunitatea evreiască, valorificând patrimoniul cultural al orașului și zonelor rurale din apropierea Târgului Frumos. 

✨ E primul nostru proiect care reunește un număr atât de mare și divers de parteneri, de la organizații culturale și de tineret, autorități publice, până la mediul business și muzeul textilelor din Istanbul. Spania, Serbia, Cehia, Portugalia, Italia, Polonia, Bulgaria, Grecia, Macedonia, Irlanda și Turcia vor fi reprezentate de câte doi, maxim șase participanți. 

🇷🇴 Simțim bucurie și entuziasm pentru tot ce vom învăța și tot ce vom crea organizând această experiență. 

În cadrul cursului, participanții vor concepe patru instalații de învățare experiențială în care dorim să implicăm 120 de copii și tineri, din patru sate aflate în apropierea orașului Târgu Frumos. Dacă puteți mobiliza 40 de copii și vă doriți să venim cu una dintre cele patru instalații, la dvs., așteptăm un mesaj pe office@supertineri.org.  

--------------------------------------------------------------------

Proiectul Cultural Tools for Engagement - CulToEngage îşi propune să crească capacitatea organizaţiilor de tineret să implice tinerii în activităţi care valorifică patrimoniul cultural local prim metode de educaţie non-formală. Scopul proiectului este de a dezvolta în rândul lucrătorilor de tineret cunoştinţele şi abilităţile necesare utilizării metodelor nonformale pentru a creşte nivelul de implicare în rândul tinerilor din mediul rural.

Principalele obiective:

1. Dezvoltarea cunoştinţelor şi abilitaţilor a 34 de lucrători de tineret din 12 ţări în lucrul cu tinerii din mediul rural prin metode de educaţie non-formala.

2. Dezvoltarea capacităţii a 17 organizaţii implicate în lucrul cu tinerii de a creşte calitatea vieţii tinerilor din comunităţile mici prin valorificarea creativă a patrimoniului cultural local.

3. Dezvoltarea cooperării în domeniul lucrului cu tinerii prin implicarea a 17 parteneri internaţionali din Spania, Serbia, Cehia, Portugalia, Italia, Polonia, Bulgaria, Grecia, Macedonia, Irlanda, Turcia şi România.

4. Promovarea participării active în rândul tinerilor din 17 comunităţi europene prin valorificarea la nivel local, de către lucrătorii de tineret formaţi în cadrul proiectului, a instrumentelor non-formale culturale învăţate.

Prin proiectul 'Cultural Tools for Engagement', lucrătorii de tineret implicaţi vor exprimenta metoda muzeului experienţial, testând instrumente şi tehnici educaţionale variate pentru a promova patrimoniul cultural local într-un mod inovator astfel încât să ofere tinerilor un context de învăţare şi de implicare activă în viaţa comunităţii.


Niciun comentariu