• Image from post
  • Image from post
  • Image from post
  • Image from post
  • Image from post
  • Image from post
  • Image from post
  • Image from post
  • Image from post
  • Image from post
  • Image from post
  • Image from post

Preambul: "Noi cu cine votăm? O analiză obiectivă a candidaţilor din Tîrgu Frumos."

Noi, voluntarii, suntem o specie rară, greu de înţeles. Facem activităţile pentru că vrem, pentru a ajuta, pentru a învăţa, pentru a contribui activ la dezvoltarea comunităţii. De ce? Pur şi simplu pentru că asta ne face fericiţi şi ne educă. Cea mai bună şcoală pentru viitorii profesionişti e voluntariatul. Altfel nu ar fi un criteriu atât de apreciat de marile universităţi ale lumii!

Tot ce am obţinut ca organizaţie, în ultimii 7 ani, e rezultatul a mii de ore de muncă, poate că nu se vede, dar în spatele asociaţiei sunt şi sacrificii, asumate! Dacă ar fi atât de uşor, ar fi plin de ONG-uri active! Ar musti oraşul şi ţara de noi. Dar nu e uşor, e al naibii de greu. Pentru că deşi eşti voluntar şi faci ceva fără să aştepţi nimic în schimb, inevitabil ţi se pun beţe în roate! De când am dezvoltat centrul de voluntariat, am descoperit că unii ne consideră un pericol, în loc să ne susţină şi să se bucure că tinerii fac ceva, caută motive şi modalităţi să ne denigreze munca, să o minimalizeze, chiar să o distrugă. Asta ca şi cum a sta într-un bar sau a pierde vremea, la bârfe, e mult mai important decât a planta un pom, a vorbi despre cărţi, a organiza campanii umanitare, a face un parc, a organiza 370 de evenimente într-un an ori a trimite tineri din toată ţara în peste 100 de proiecte internaţionale. Pentru că da, asta am făcut 7 ani, fără a fi plătiţi de stat sau de comunitate. Dacă am fi aşteptat beneficii materiale, n-am fi rezistat atât de mult. 

Şi totuşi, cum putem face voluntariat? Pentru că asta ne face fericiţi, pentru că ne educă, pentru că e mult mai important decât pare şi pentru că e cea mai bună şcoală! Iar dacă vă este greu să înţelegeţi cum poate organiza un grup de persoane, în mod constat, acţiuni ce în mod normal autorităţile, ce sunt plătite din banii cetăţenilor, ar trebui să le facă, atunci o să înţelegeţi mai bine de ce suntem specii rare şi greu de înţeles.

La noi nu e campanie electorală, niciodată, sau poate că e tot timpul. De asta, ne miră de fiecare dată, cum o dată la 4 ani, mediul politic explodează. Din această explozie nu auzim decât cearta, comparaţiile, că unul a făcut mai mult decât altul, că celălalt e mai bun ş.a.m.d. Auzim prea mult despre ce-a fost şi prea puţin despre ce va fi, despre proiectele concrete viitoare! E mult prea mult noroi, e timpul să ne comportăm ca nişte profesionişti, noi toţi, cetăţeni, politicieni, voluntari, şi obiectiv, concret, să găsim soluţii pentru a prospera!

Până acum am ales să stăm pe tuşă, să nu ne exprimăm deloc în privinţa candidaţilor, dar am citit acest articol şi am decis că avem experienţă şi că e timpul să fim mai vocali, să analizăm proiectele pe care ni le propun candidaţii politici, într-un mod obiectiv.

O să scriem un articol pentru fiecare candidat şi pentru fiecare listă de consilieri locali, sperăm să nu ne facă treaba grea, sperăm să le găsim pe net paginile, de asemenea, ne aşteptăm să comunice cu noi, deschis, pentru că le vom vizita sediile. Întrebările pe baza cărora vom scrie articolele sunt:

1. Cine este candidatul la primărie? Ce îl recomandă?
2. Care sunt proiectele candidatului la Primărie pentru următorii 4 ani?
3. Care este lista candidaţilor la consiliul local? Cine sunt aceşti candidaţi? Ce îi recomandă?
4. Care sunt proiectele fiecărui candidat la consiliul local? 


Aceste articole vor fi dedicate cetăţenilor ce vor să ia o decizie pe baza unor date concrete şi e o modalitate de a centraliza într-un singur loc promisiunile tuturor candidaţilor, un loc unde ne vom întoarce peste 4 ani pentru a vedea dacă cei pe care i-am ales şi-au dus la îndeplinire proiectele.  

Niciun comentariu