• Image from post
  • Image from post
  • Image from post
  • Image from post
  • Image from post
  • Image from post
  • Image from post
  • Image from post
  • Image from post
  • Image from post
  • Image from post
  • Image from post

Testimonial Laura Răduţă

Am tot citit în ultima perioadă despre un proiect inovator, pe tema antreprenoriatului social,  realizat în Târgu Frumos de o organizaţie care face subiectul tezei mele de dizertaţie: ASIRYS. Astfel am considerat util să scriu un articol despre acest proiect, dintr-o perspectivă obiectivă, a unui tânăr din alt oraş.
Am fost informată cu privire la etapele de desfăşurare ale proiectului "Şcoala Non-Formală de Antreprenori Sociali" folosind spaţiul virtual şi anume blog-ul asociaţiei ASIRYS. Din punctul meu de vedere, acest proiect a reprezentat un pas important pentru tinerii beneficiari din Târgu Frumos deoarece a reuşit să ofere participanţilor o viziune amplă asupra unui domeniu puţin prezent în rândul tinerilor din ziua de azi şi anume acela al antreprenoriatului social.
Pe durata celor 9 luni de proiect, cei 40 de tineri beneficiari au fost iniţiaţi în antreprenoriat social, dobândind cunoştinţe utile în această sferă, aplicabile în viaţa de zi cu zi. Au fost realizate sesiuni de training ce au fost bazate pe metode non-formale, astfel încât caracteristicile generale cât şi principiile antreprenoriatului social să fie înţelese şi asimilate cu uşurinţă de către beneficiari. În cadrul proiectului, s-a înfiinţat primul centru de tineret din Târgu Frumos, loc de întâlnire al beneficiarilor cu echipa de proiect ASIRYS.
Centrul reprezintă o idee demnă de lăudat, ce a avut succes în rândul tinerilor. Acesta, în scurt timp a devenit un sediu non-formal de educare a tinerilor în ceea ce priveşte realizarea de antreprenoriat social. Un loc în care tinerii se simt în largul lor şi îşi pot exprima opiniile în mod liber fără a fi judecaţi.
Pe parcursul proiectului, tinerii au reuşit să dobândească noi informaţii despre antreprenoriat social şi să îşi pună în practică ideile referitoare la acest domeniu, au căpătat mai multă încredere în propriile forţe, au socializat şi au legat noi prietenii, întărind comunicarea din comunitate.
Beneficiarii au realizat peste 50 de evenimente pe diverse teme: cultură, modă, muzica etc., în care s-au întrecut unii pe alţii, dovedind ce potenţial are fiecare. Cei mai activi 10 tineri au fost premiaţi cu o vacanţă la munte, unde au fost formaţi în managementul de proiecte, fiind puşi în postura de coordonatori de proiecte.
Proiectul a avut un impact pozitiv asupra comunităţii din Târgu Frumos deoarece a adus un suflu nou în rândul tinerilor, ancorându-i pe aceştia în realitatea înconjurătoare şi valorificându-le talente nedescoperite încă.
Consider că pe durata proiectului, tinerii au avut parte atât de teorie cât şi de practică în sfera antreprenoriatului social, lucru care se întâmplă mai rar în instituţiile de învăţământ, unde se pune accent în mare parte pe teorie.
În viziunea mea, consider că astfel de acţiuni ar trebui demarate în toate zonele în care informarea cu privire la anteprenoriat social lipseşte cu desăvârşire.
Felicit iniţiativa de a implementa acest proiect!
... Scris de Laura Răduţă (Bucureşti)
Laura Răduţă este sociolog, cu experienţă importantă în sectorul ONG. Este formator acreditat CNFPA şi are experienţă în lucrul cu tinerii şi copiii prin diverse proiecte de voluntariat în care este activă.
este sociolog, cu experienţă importantă în sectorul ONG, în organizaţii precum:Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei.A coordonat diferiteevenimente: conferinţe,întâlniri, workshop-uri, dezbateri, seminarii.Este formator acreditat CNFPA şi are experienţă în lucrul cu tinerii şi copiii prin diverse proiecte de voluntariat în care a fost activă.

Niciun comentariu