ASIRYS a împlinit 4 ani!
Pe data de 17 februarie 2013 am organizat petrecerea de aniversare a 4 ani de la fondarea Asociaţiei SUPER TINERI (ASIRYS). Oficial, SUPER TINERI a luat naştere pe data de 26 februarie 2009, neoficial, prima activitate de voluntariat, într-o formulă informală, a avut loc în luna mai 2008.
În aceşti 4 ani am evoluat frumos, neşteptat pentru un ONG dintr-o comunitate mică. Am pornit de la un singur om, cu o foaie şi un pix, iar în 4 ani, am ajuns la 9 proiecte finanţate, 3 stagiari internaţionali găzduiţi, peste 300 de voluntari formaţi în cadrul asociaţiei, 2 premii importante, peste 20 de proiecte internaţionale şi sute de activităţi în comunitate. Am schimbat, ne-a fost greu, am luptat, am făcut şi greşeli, dar dincolo de toate am descoperit prietenia, nonformalul, o altă lume... mai bună, care ne dă speranţa şi motivaţia de a ne duce la îndeplinire toate visele.
Ce ne dorim... e să ne vedem în fiecare an, iar toate obiectivele noastre pentru 2013 (pe care le puteţi vizualiza în materialul de mai jos) să se îndeplinească!
Pentru că orice întâlnire a noastră, şi cu precăredere o aniversare, reprezintă o oportunitate de a dezvolta noi idei de proiecte, în continuare puteţi consulta câteva din notiţele de pe parcursul evenimentului, scrise de Bianca Aelenei.
1. Introducerea voluntariatului în școli și universități
Am ajuns împreună la concluzia că este un lucru destul de dificil, care nu depinde aproape deloc de noi, voluntarii, mai ales datorită faptului că însăși voluntariat înseamnă să faci un lucru benevol și nicidecum, obligat sau constrâns. Am sugerat că ar trebui introdusă fie ca materie opțională, fie îmbinată educația antreprenorială sau redenumită într-un mod potrivit, „educația non-formală”. Aceste ore ar trebui ținute nu de un profesor calificat, ci de un profesor care are o experiență internațională, sau care face parte dintr-un ONG. De asemeni, bazându-se pe lucruri practice, la ore ar trebui invitați voluntarii activi ai unor asociații de voluntari pentru a prezenta beneficiile pe care le au datorită acestui statut.
2. Recondiționarea unui parc din Pașcani
În Pașcani nu sunt parcuri, iar cele care sunt, sunt pentru copii. Se dorește un parc pentru tineri, iar cel mai potrivit de reamenajat ar fi Parcul de la Victoria.
3. Introducerea tinerilor cu oportunități reduse în proiecte internaționale
Găsirea unor sponsori pentru acei tineri activi care nu-și permit achitarea celor 30% pentru deplasarea în schimburile internaționale. Probabil realizarea unor campanii, cu implicarea televiziunii, prin care să conștientizăm populația de necesitatea proiectelor internaţionale în dezvoltare tinerilor, care reprezintă viitorul României.
4. Petreceri și proiecte în natură
Având în vedere experiențele plăcute și foarte interesante de care au avut parte voluntarii de-a lungul timpului prin intermediul evenimentelor organizate în natură, se dorește organizarea altora cu același profil.
Post a Comment