Şcoala Nonformală de Antreprenori Sociali
Prima etapă este înscrierea în proiect, orice tânăr din Târgu Frumos sau zona limitrofă, poate aplica online, trimiţând formularul de aplicaţie (îl găsiţi mai jos). Vor fi selectaţi cei mai motivaţi 40 de tineri, care vor urma începând cu 15 iulie 2010 următorul program:
1. Curs de iniţiere în antreprenoriat social: 15 iulie - 1 august 2010
- Cei 40 de tineri selectaţi vor fi împărţiţi în 2 grupe, a câte 4 echipe. Fiecare echipă va realiza câte un plan de afaceri sub îndrumarea coordonatorilor de proiect şi a invitaţilor speciali.
- Team Party – Se va realiza o petrecere ce va avea ca scop socializarea între echipe, în aer liber, într-o zonă limitrofă oraşului Târgu Frumos.
2. Pregătirea lansării afacerilor sociale: 1 august – 31 august 2010
- Se vor organiza 2 sesiuni ce vor avea rolul de a pregăti implementarea planurilor de afaceri dezvoltate de tineri. Vom amenaja sediul afacerilor şi vom promova afacerile prin metode nonformale.
- O temă interesantă pe care o vom aborda va fi: „CV-ul şi cum poţi să-l îmbogăţeşti”
- Business Party - O petrecere de networking, cu scopul de a familiariza tinerii cu evenimentele de tip business.
3. Derularea afacerilor: 1 septembrie – 1 decembrie 2010
- În această perioadă fiecare echipă va avea minim o activitate pe săptămână. Activitatea va fi parte integrantă din planul de afaceri. De exemplu dacă una din echipe va avea un plan de afaceri precum: ceainărie cu bibliotecă inclusă prin care să promoveze şi „să vândă” dezvoltarea personală, în fiecare sâmbătă după-amiază va servi diverse ceaiuri, va realiza câte un joc de dezvoltare personală cu „clienţii”, va organiza întâlniri pentru a vorbi despre cărţi sau a împrumuta cărţi, etc.
- Fiecare participant va fi evaluat de echipa de management în funcţie de următoarele criterii: implicare, număr de „clienţi” atraşi, număr de ore de voluntariat, prezenţă la activităţi şi întâlniri, donaţii colectate. Cei mai activi 10 tineri vor primi ca recompensă un training (o tabără) de 4 zile pe managementul proiectelor, la munte (în Maramureş sau Bucovina).
4. Evaluarea finală a rezultatelor afacerilor sociale: 1 decembrie – 5 decembrie 2010
Vor fi anunţaţi cei 10 câştigători, ce vor fi premiaţi în cadrul unei festivităţi cu o diplomă şi o medalie de participare activă la „Şcoala Nonformală de Antreprenori Sociali”. Toţi ceilalţi participanţi vor primi doar diplome de participare.
5. Tabăra la munte: 17-22 decembrie 2010
Pe scurt, dacă ai înte 13 şi 30 de ani, dacă vrei să te implici, dacă vrei să experimentezi cum se fac afacerile, dacă vrei să fii voluntar într-o organizaţie de tineri plini de viaţă, atunci completează formularul şi trimite-l până cel târziu 9 iulie 2010, la adresa supertineri@yahoo.com.
Nume, prenume:
Vârstă:
Sex:
Adresă:
Email:
Telefon:
Spune-ne 3 motive pentru care vrei să te implici în proiect?
Descrie-ne cum te vei implica în activităţile proiectului?
Descrie-ne afacerea pe care ţi-ar place să o dezvolţi?
Update: Completaţi formularul cât mai detaliat, de exemplu la descrierea afacerii, nu vă rezumaţi doar la a spune "vreau să fac o fermă de rândunele", puteţi descrie pasiunea care stă la baza ideii de afaceri, cum vedeţi afacerea voastră implementată în Târgu Frumos, pur şi simplu explicaţi-ne cum, de unde şi de ce v-a venit ideea voastră de afaceri. Detalierea e valabilă şi pentru celelalte întrebări. Succes!
Post a Comment