• Image from post
  • Image from post
  • Image from post
  • Image from post
  • Image from post
  • Image from post
  • Image from post
  • Image from post
  • Image from post
  • Image from post
  • Image from post
  • Image from post

Vrei "imposibilul"?


-->
Interviu cu Mihaela Diana Podariu, unul dintre inițiatorii proiectelor Learn to get involved, Ieși la SPORT! Sedentarii sunt nașpa, Bal Mascat, Ziarul Tinerilor care se Implică, echipa de volei feminin.

De ce volei?
Sunt multe motive. O să vă spun doar câteva. E un sport care pune accent pe echipă. Dacă echipa nu reușește să comunice, să se sincronizeze în mișcări, va pierde. Și nimeni nu vrea să piardă! Prin urmare acest sport dezvoltă foarte mult abilitățile de lucru în echipă. Voleiul e un sport feminin, te menține în formă, iar topul celor mai frumoase sportive nominalizează voleibalistele. În plus, voleiul e destul de accesibil ca sport. Îl poți juca oriunde, iar numărul membrilor echipei poate varia. Ca tânăr, dacă îți dai puțin silința să înveți volei, garantat va deveni sportul tău preferat.

Personal n-am auzit să se mai fi jucat volei în Târgu Frumos. E ceva nou, iar la liceu nu se practică acest sport. Nu vă confruntați cu probleme?

Ba da. Iar prima problemă este de natură financiară. Multe dintre fete au renunțat din cauză că trebuie să plătim antrenorul și sala unde practicăm sportul, în medie câte 15 lei pe week/pers. E destul de mult, mai ales că echipa e formată din eleve și studente. Totuși sperăm să rezolvăm problema financiară cu ajutorul sponsorilor. De asemenea, multe tinere nu vor să practice acest sport pentru că se tem de necunoscut. Și e normal! La liceu cum nu există o sală de sport adevărată, e imposibil să joci volei la fileu. 

Unde țintiți?
Prima mea întrebare pentru fetele care vor să facă parte din echipă e: ce vreți să obțineți prin volei? Multe mi-au spus că un corp frumos, o condiție fizică de invidiat, prietene, aprecierea celor din jur, distracție, câțiva cm la h. Toate astea le vom obține, sunt rezultatele directe ale practicării voleiului. În plus, ca să fie și mai motivant, am stabilit câteva obiective ambițioase. Să plecăm la vară printr-un proiect de schimb de tineret în Spania ca să învățăm volei de plajă. Să atragem prin proiecte fonduri prin care să construim un teren de volei cu nisip și bazin de înot unde să organizăm acțiuni sportive complexe și constructive pentru toată comunitatea. Scopul nostru e să transformăm sportul într-o “modă” printre tineri. O modă care să înlocuiască plictiseala, țigările și alcoolul.
Uau, îmi plac obiectivele voastre și sper să se realizeze. Totuși care sunt armele voastre într-o luptă atât de grea?
Probabil mulți dintre cititori vor spune că visăm și să ne trezim la realitatea gri din Târgu Frumos. Nu. Să punem STOP la pesimismul ăsta care vine din comoditate. Noi încercăm și luptăm să ne atingem obiectivele. Arma noastră cea mai importantă sunteți voi, comunitatea – tineri, oameni de afaceri, părinți și bunici! Dacă ne susțineți inițiativele reușim sigur! Nimic nu e imposibil dacă suntem toți implicați!

3 comentarii

Anonim spunea...

frumos vis ai mihaela...da imi place k esti entuziasma...;)sh sunt unele fete kre nu le vad in stare sa joace;)

Anonim spunea...

oricum....succes;)

Anonim spunea...

Sunt entuziastă pentru că pot să văd în acestă echipă: potenţialul! Nu ne-am propus să devenim vedete, ci să facem sport pentru a fi în formă, pentru a organiza si a participa la competitii si pentru a realiza alte proiecte interesante.

Au fost multe fete care au venit o dată sau de două ori şi după au renunţat. Mie asta mi se pare problematic, sa renunti usor la ceea ce vrei. Nu cred că cineva nu e în stare să facă ceva, ci cred că nu vrea şi nu e în stare să fie perseverent.

Cu puţină muncă,în curând vom vedea rezultatele. Succes şi ţie! Şi mulţumesc că ne citeşti!